Ököjátékok

Szöveg ököjáték előtt…

Aktuális Játékunk: Barangoló

Így lesz kerek a világ
Ember és természet harmóniában...

Ismerd meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét: a meghatározások egy-egy településre vonatkoznak, a legördülő menüből válaszd ki annak a nevét, amelyre a leírás vonatkozik.

A feladat megoldásában nem csak a leírás szövege, hanem a fotók, és főleg a meghatározások felett megadott link lesz segítségedre. A megnyíló táblázatban a partnereink nevét érdemes keresned… 😉

Minden helyes megfejtés 1,5 ponttal növeli eddig összegyűjtött pontjaid számát, így ezúttal is összesen 15 ponttal gazdagodhatsz.

Visszatérek a játékhoz

Aktuális Játékunk: Barangoló

Így lesz kerek a világ
Ember és természet harmóniában...
1.
Segítség: Használd a HELYSZÍN NEVEKET a kereséshez.

Beregi, Tisza-parti, kis kertes, sok szilvafás, saját pálinkafőzővel rendelkező falu. A Halvány tanösvény a természeti értékekről, holtágakról, a Tiszáról nyújt ismereteket. A Tisza itt nagy, homokos fövennyel várja a strandolókat, a GÁL FARM VENDÉGHÁZ (népi ételekkel, kerékpárral, csónakkal, lovaglási lehetőséggel), továbbá ADORJÁN BÉLA hagyományőrző fafaragó és a FOLTOS-KERTI HOLT-TISZA horgászhely várja a tartalmas szabadidő eltöltésre vágyókat.

2.
Segítség: Használd a HELYSZÍN NEVEKET a kereséshez.

A Nyírség középső részén elhelyezkedő kis település, viszonylag közel a megyeszékhelyhez. Területén megmaradtak a tájra korábban jellemző lápos-mocsaras élőhelyekből is, így a ritka fajok és élőhelyek miatt Natura 2000 terület is található itt, melyeken hagyományos, kaszáló-legeltető hasznosítás folyik. Nem csak szálláshellyel és falusi vendégasztallal vár a BIRÓ TANYA, hanem lehetőség van lovaglásra, lovaskocsikázásra, horgászásra, strandolásra és kirándulásra is.

Játékismertető
Szöveg ököjáték után …